marți, 26 februarie 2013

Sudura Polipropilena

Etape de lucru
1. Tevile se masoara la dimensiunea dorita.
Trebuie tinut cont de dimensiunile zonelor de imbinare, acestea fiind date de toleranta pe care o are fiecare fiting la interior.
2. Tevile se taie cu o foarfeca speciala

Mentionam ca pentru instalatia de incalzire se folosesc tevi cu insertie de fibra compozita care are rol in prelucrarea dilatarilor.
3. Subtierea zonei de lipire
In functie de fitingul ce trebuie montat, zona de lipire este subtiata cu ajutorul unei ascutitori speciale. Operatia se face prin verificari succesive, in asa fel incat imbinarea sa fie perfecta.
4. Se verifica daca pe plita aparatului sunt montate bacurile adecvate, avand in vedere faptul ca acestea sunt calibrate pentru fiecare diametru in parte.
5. Cuplarea la sursa de tensiune
Se cupleaza aparatul ppr la o sursa de tensiune si se asteapta pana cand plita si bacurile ating temperatura de 260ºC (temperatura este controlata de un termostat).
6. Introducerea elementelor in aparat
Elementele care urmeaza sa fie sudate se introduc cu extremitatile respective in bacurile aparatului. Trebuie tinut cont de timpii de incalzire pe care fiecare producator ii recomanda.
7. Imbinarea elementelor
Elementele se scot din bacurile aparatului si se imbina manual. Va rezulta o sudura omogena, sigura, de inalta calitate.
8. Fixarea conductelor
Conductele montate aparent trebuie fixate, la anumite intervale, in bride speciale. Pe langa rolul de sustinere, acestea mai au si sarcina de a impiedica deformarile conductelor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu